PE  Millennium HOME, Millennium Travel d.o.o.

Ime družbe:

Millennium Travel  d.o.o., Poslovna enota Millennium HOME

Naslov:

Kolarjeva ulica 12 a

Pošta in kraj:

1000 Ljubljana

Matična številka:

1702165

Davčna številka:

SI 21291047

IBAN:

SI56 0204 2009 0974 213, NLB

SWIFT:

LJBASI2X

Datum in podatki vpisa:

Družba je vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod številko 1/35826/00 z dne 19.03.2002

Osnovni kapital: 8.763,00 EURO

Telefon:

01 52 33 399 ( +386 1 52 333 99)

1. Splošni pogoji spletne trgovine MillenniumHOME

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Millennium HOME so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnikater poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

S spletno trgovino upravlja podjetje PE Millennium Home, Millennium Travel d.o.o., Kolarjeva ulica 12 a, 1000 Ljubljana, Slovenija, D.Š. SI 21291047, matična številka 1702165, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 Dostopnost informacij

V spletni prodajalni Millennium HOME se zavezujemo, da bodo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovljene informacije:

 • podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka, register in številka vpisa v register),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno z morebitnimi  poprodajnimi storitvami
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • informacije o cenah izdelkov, ali že vsebujejo davke in stroške dostave in druge dajatve
 • informacije o možnih načinih plačila;
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2. Cene in naročanje

2.1.Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih (EUR) in vsebujejo DDV.

Cene ne vsebujejo stroškov dostave, slednja je navedena v košarici oz. rubriki Pregled košarice.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Ponudba izdelkov velja dokler so izdelki prodajnega programa Millennium HOME na zalogi.

Pridržujemo si pravico do napak pri cenah v spletni trgovini www.millenniumhome.eu o čemer bomo kupca obvestili v 24 urah od oddaje naročila in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

2.2.Naročilo (velja za fizične osebe)

Naročanje poteka preko spletni strani MillenniumHOME 24 ur na dan, vse dni v letu. Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah.

Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno, če je izdelek ni na zalogi. V primeru, da artikla ni na zalogi prodajalec obvesti kupca o dobavnem roku.

Naročila sprejemamo tudi preko e-pošte info@millenniumhome.eu. Za naročila oddana po elektronski pošti je možen način plačila samo po ponudbi/predračunu.

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.

3.Načini plačila(velja za fizične osebe)

Ponudnik kupcu omogoča naslednji načini plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

 • Plačilo s kreditno kartico v spletni trgovini:

Plačilo s plačilnimi karticami poteka preko plačilnega sistema STRIPE© Stripe. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku podjetja, tako da je vaša varnost 100% zagotovljena. Vnos in preverjanje podatkov se vršijo izključno med uporabnikom kartice in banko. Trgovec nima nobenega vpogleda v podatke, ki se izmenjujejo. © Stripezagotavlja maksimalno varnost transakcije. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačevanje je mogoče z naslednjimi karticami: MasterCard, Visa, American Express, Discover, Diners, Google Pay, AliPay, Apple Pay,  Visa Checkout , WeChat

 • Plačilo po povzetju z gotovino ali kreditno kartico (velja samo za Slovenijo):

– Z gotovino ali kartico po povzetju: upoštevajte, da je plačilo z gotovino po povzetju je možno le v primeru, da je najvišji možni znesek za plačilo 500 €.

– Pri plačilu ob povzetju z gotovino ali kartico obračunamo dodatek v višini 2,00€

 • Plačilo s Paypal sistemom

– plačilo s kreditnimi karticami preko PayPal spletnega sistema, ki omogoča varno plačevanje s kreditnimi karticami (Mastercard, Visa, Maestro in American Express). Kupcu za uporabo kreditnih kartic ni potrebno ustvariti PayPal uporabniškega računa. Plačilni sistem PayPal velja za enega najbolj varnih plačilnih sistemov na svetu.

 • Plačilo po predračunu (e-banka, položnica, SWIFT številka…)

V primeru plačila blaga po predračunu je potrebno znesek računa nakazati na spodaj naveden bančni račun v roku 3 dni po prejemu potrditve naročila, nato pa se naročilo avtomatsko izbriše o čemer boste obveščeni na vaš elektronski naslov. Plačilo se šteje za opravljeno z dnem, ko je dal uporabnik nalog za plačilo banki ali drugi organizaciji za plačilni promet.  Naročeni izdelki  bodo poslani v najkrajšem možnem času.

V primeru plačila po predračunu se sklicujte na naslednje podatke:

PE Millennium HOME

Millennium Travel d.o.o.

Kolarjeva ulica 12 A, Ljubljana

1000 Ljubljana 

TRR: NLB, IBAN: SI56 0204 2009 0974 213, SWIFT: LJBASI2X

Pri izpolnjevanju naloga UPN v polje sklic najprej vnesite SI00, za tem pa številko vašega naročila (npr. SI00 100). V polju koda namena lahko izberete GDSV ali OTHR. Naročeni izdelki bodo odpravljeni takoj po prejetem plačilu. 

3.2. Način plačila in naročilo za pravne osebe

Naročila od pravnih oseb sprejemamo preko e-pošte info@millenniumhome.eu. Za naročila pravnih oseb je možen način plačila samo po ponudbi/predračunu.

Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

4.Način in strošek dostave ter morebitne dodatne stroški

Dostava pošiljk se izvršuje preko GLS in Pošte Slovenije. Ponudnik si pridržuje pravico samostojno izbrati dostavno službo, z namenom da bo s tem dostava izvedena bolj učinkovito.

Naročila, oddana do 12. ure bodo v primeru, da je naročeno blago na zalogi, odposlana praviloma še isti dan, vendar najkasneje v roku dveh delovnih dni. Naročila, oddana po 12. uri preidejo v obdelavo naslednji delovni dan.

Dostava naročenih izdelkov v Sloveniji poteka v delovnem tednu od ponedeljka do petka.Pri času dostave lahko pride do odstopanj, odvisno od načina plačila, dostavne službe in praznikov.

Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok od 15 do 60 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

V primeru izbire načina plačila z nakazilom na račun podjetja Millennium HOME, Millennium Travel  d.o.o. (po ponudbi/ predračunu) se lahko dostava zamakne, saj gre naročilo naprej v proces obdelave po prejemu plačila poponudbi/predračunu.Rok dostave izdelka začne teči po prejetju plačila.

Cene standardne dostave po Sloveniji:4,00 €

Pri nakupu nad 65,00 €  je dostava po Ljubljani brezplačna

Pri nakupu nad 150,00 € je dostava po Sloveniji  brezplačna

Dodatne stroški pri plačilu po povzetju: 2,00€.

Cene standardne dostave v tujino:

Država

Cena v € (z DDV )

         Čas dostave        

Hrvaška

8,00

2-4 dni

Avstrija, Nemčija, Luxembourg, Nizozemska,

Belgija

15,00

2-4 dni

Italija, Danska

19,00

2-4 dni

Madžarska, Francija, Litva, Češka, Slovaška

22,00

2-4 dni

Španija, Estonija, Latvija, Finska

28,00

3-5 dni

ZDA, Kanada

40,00

7-10 dni

Druge države

na povpraševanje

 

5.1 Postopek nakupa (velja za fizične osebe)

Registracija uporabnika (kupca) v spletni trgovini pri naročilu ni potrebna.
Nakup v spletni trgovini https://www.millenniumhome.eu  je sestavljen iz naslednjih tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe.

5.2. Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe

V postopku nakupa so kupcu na voljo naslednji tehnični koraki:

 • iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;
 • izbor izdelka za nakup;
 • razpoložljivost izdelka;
 • dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;
 • določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
 • pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom;
 • izbor načina plačila;
 • pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo

5.3. Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila

Pred oddajo naročila je kupcu prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka;
 • spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako spremenjene količine;
 • odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupitiiz nakupovalne košarice ter
 • pred potrditvijo naročila je kupcu prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težavspreminja izbrani način plačila terpregleduje in potrjuje posamezne spremembe naročila.

5.4.Postopek nakupa

Izberite izdelek, ki ga želite kupiti in izberite gumb “v košarico”. Desno zgoraj v nakupovalnem vozičku se izpiše količina in skupni znesek naročenih izdelkov. Če želite odstraniti določen izdelek, kliknite na »Košarica« ter izberite rdeče obarvan »X« za odstranitev izdelka iz košarice.

Postopek zaključevanja naročila sprožite s klikom na nakupovalni voziček ter gumbom “Na blagajno”.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Po oddanem naročilu, na e-mail prejmete povzetek naročenih izdelkov. Poslano naročilo lahko kupec prekliče v roku ene ure po oddanem naročilu. Po preteku predpisanega časa preklic naročila ni možen. Vse nastale stroške po preteku veljavnega časa preklica krije kupec.

5.5. Kupoprodajna pogodba

Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.Skladno z zakonodajo kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena v trenutku, ko je ponudnik PE Millennium HOME, Millennium Travel d.o.o. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila).Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako ponudnika kot za kupca.Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

5.6. Postopek nakupa za pravne osebe

Naročila od pravnih oseb sprejemamo preko e-pošte info@millenniumhome.eu. Za naročila pravnih oseb je možen način plačila samo po ponudbi/predračunu.

Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

6. Izdaja računa

Račun za vaše naročilo boste prejeli po e-mail, ali skupaj z izdelkom v pošiljki.

Kupec prejme račun za vsako ločeno naročilo ali ločeno odpremo znotraj naročila posebej.

Na računu so razčlenjeni cena, davek in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 8 delovnih dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

7. Pravica do odstopa od naročila in vračilo

Kupec, fizična oseba (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Za odstop od naročila je potrebno izpolniti Obrazec  za vračilo: https://millenniumhome.eu/wp-content/uploads/2020/12/OBRAZEC-ZA-VRACILO.doc in ga poslati na elektronski naslov info@millenniumhome.eu ali s priporočeno pisno pošiljko na naš naslov: PE Millennium Home, Millennium Travel d.o.o., Kolarjeva ulica 12 a, 1000 Ljubljana.

V primeru odstopa od naročila mora kupec prejeto blago nemudoma ali najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti po pošti. Ob vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (pošiljanje). Pošiljanje obračunava po ceniku dostavne službe. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od tedaj, ko bo ponudnik prevzel vrnjeno blago. Prejeto plačilo se kupcu vrne na TRR račun kupca, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

8. Reklamacije

Reklamacije bodo upoštevane, v kolikor ponudnik ni spoštoval dogovora pri naročilu (ni dostavil naročenega izdelka ali pa je poslal poškodovane ali napačne izdelke,v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Ponudnik se zavezuje, da bo navedene napake odpravil v najkrajšem možnem času. 

Za reklamacijo je potrebno izpolniti Obrazec  za reklamacijo: https://millenniumhome.eu/wp-content/uploads/2020/12/OBRAZEC-ZA-REKLAMACIJO-BLAGA-MILLENNIUM.docx ga poslati nam na elektronski naslov info@millenniumhome.euali s priporočeno pisno pošiljko na naš naslov: PE Millennium Home, Millennium Travel d.o.o., Kolarjeva ulica 12 a, 1000 Ljubljana.

Pridržujemo si pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • če ni priloženega računa,
 • če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži,
 • če je kupec z izdelkom ravnal nepravilno, negospodarno ter malomarno,
 • če je uporabnik blago neomejeno uporabljal do odstopa od pogodbe.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Kupec je dolžan preveriti vsebino pošiljke pri prevzemu.

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije oz GLS. Skupaj s Pošto Slovenije oz. GLS bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

9. Varnost

Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 256-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega računalnika zustrezno programsko in protivirusno zaščito.

10.Varovanje osebnih podatkov in piškotki

Vse naše spletne aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC in TreatyConventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskem poslovanju na trgu itd.).Kakršnekoli podatki, ki jih ponudnik PE Millennium HOME pridobi na kakršenkoli način preko spletnega mesta, so namenjeni izključno za poslovno rabo ponudnika in jih kot slednje tudi varuje v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR; od datuma začetka njene veljavnosti, ki je 25.5.2018) in Obligacijskim zakonikom

General Data ProtectionRegulation (GDPR)
Uredba o varstvu osebnih podatkov

Vsi osebni podatki uporabnika naše spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Vnos osebnih ali drugih podatkov (elektronskega naslova, imen, naslova in drugih osebnih podatkov), je njihova navedba s strani kupca izrecno prostovoljna.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila.

Roki hrambe osebnih podatkov

Ponudnik Millennium HOME, Millennium Travel d.o.o. se obvezuje da bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica.

Ob začetku uporabniške seje, ki se začne ob prijavi ali dodajanju izdelka v košarico, se za varnostne namene k seji v podatkovno bazo zapiše tudi IP naslov uporabnika. Ti podatki seje se hranijo do 2 uri. Po 2 urah se neaktivne seje samodejno brišejo. Dodatno se uporabnikov IP naslov za varnostne namene zapiše tudi v strežniške dnevnike. Tam ostane največ 2 meseca. Po 2. mesecih se dnevniki samodejno izbrišejo.

Osebne podatke tako obdeluje do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom. V slednjih primerih Millennium Travel d.o.o. podatke hrani v skladu z zakonsko zapovedjo.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Večino strani v spletni trgovini se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixeltags«), standardnih orodij v spletni industriji.

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Ko vstopite na naše spletišče, se informacije o vas (datum, čas, stran) shranijo na našem strežniku. To so izključno statistični podatki. Ti podatki se uporabljajo samo v anonimni obliki za potrebe statistike Googlove analitike obiskanosti spletnih strani.

Če nam pošljete elektronsko pošto preko osebnega poštnega odjemalca (npr. Outloook, Gmail, Hotmail itd.) ali kontaktnega obrazca na naši spletni strani, se vaš elektronski naslov in vaši osebni podatki, ki nam jih ob tem zaupate, uporabljajo samo za individualno korespondenco.

Piškotki se na podlagi vašega soglasja (člen 6(1)(a) Splošne uredbe EU o varstvu podatkov) shranijo v tržne namene. Ti piškotki so torej nastavljeni le, če uporabnik privoli v shrambo tako, da na spletni strani potrdi obvestilo o piškotkih.

Katere piškotke uporablja naša trgovina:

 1. Nujni piškotki – so nujno potrebni za normalno delovanje spletne strani.Omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po straneh in dostop do varnih delov spletnega mesta. Piškotki trajajo le do konca seje in zaprtja brskalnika.
 2. Analitični piškotki (Statistični)- piškotki nam omogočajo spremljanje statistike obiska spletne trgovine, kar nam omogoči, da izboljšujemo in posodabljamo vsebine in vam omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.
 1. Trženjski piškotki  – se uporabljajo za sledenje obiskovalcem na spletnih straneh. Namen je prikazati oglase, ki so ustrezni in privlačni za posameznega uporabnika ter s tem bolj dragoceni za založnike in oglaševalce tretjih oseb.S tovrstnimi piškotki nam dovoljujete, da omogočimo delovanje vtičnikov socialnih omrežij Facebook, Google in drugih, oziroma nam dovoljujete raziskovanje vaše uporabe naših spletnih mest oziroma vašega siceršnjega brskanja po spletu.

1)      Nujni piškotki

Piškotek

Ime

Funkcija

Iztek veljavnosti

Stripemillenniumhome.eu

stripe_mid

__stripe_sid

q.stripe.com

_mid. Plačilni posrednik

Piškotek je potreben za transakcije s kreditnimi karticami na spletni strani. Storitev ponuja Strip e.com, ki omogoča spletne transakcije brez shranjevanja katere koli oblike kreditne kartice

1 ura

 seja

millenniumhome.euWoocommerce

_cart_hash

wc_fragments_#

_items_in_cart

wp_woocommerce_session_#

 Košarica. Ponudnik

Seja

2 dni

 

2)      Analitični piškotki (Statistični)

Piškotek

Ime

Funkcija

Iztek veljavnosti

Storitve Google Analytics

_ga
_gat
_gid

Tukaj lahko preverite politiko zasebnosti pri Google-u.
_ga in _gid: Piškotka se uporabljata za razlikovanje med uporabniki in sejami.

_gat: Piškotek se uporablja za upravljanje in nadzor nad številom poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku.

_ga / 2 leti
_gat / 1 min
_gid /24ur

millenniumhome.eu

pll_language

Ta piškotek se uporablja za določitev želenega jezika obiskovalca in, če je mogoče, ustrezno nastavi jezik na spletnem mestu.

1 leto

millenniumhome.eu

Tk_ai

Ta piškotek registrira podatke o vedenju obiskovalcev na spletnem mestu. Ta se uporablja za termično analizo in optimizacijo spletnih strani

5 let

millenniumhome.eu

tk_qs

Registrira podatke o vedenju obiskovalcev na spletnem mestu. Ta se uporablja za interno analizo in optimizacijo spletnih strani.

1 dan

 

3)      Trženjski piškotki in piškotki tretjih oseb

Piškotek

Ime

Funkcija

Iztek veljavnosti

accounts.google.com

_Host-GAPS

 

1 dan

millenniumhome.eu

tk_lr

Ta piškotek zbira podatke o preferencah in vedenju obiskovalcev na spletnem mestu – uporablja se, zato je vsebina in oglas bolj ustrezen določenemu obiskovalcu.

1 leto

millenniumhome.eu

Tk­_or

Zbira podatke o preferencah in vedenju obiskovalcev na spletnem mestu – uporablja se oblikovanje, tako da je vsebina in oglaševanje ustreznejše za določenega obiskovalca

5 let

millenniumhome.eu

tk_r3d

Zbira podatke o preferencah in vedenju obiskovalcev na spletnem mestu – uporablja se, zato je vsebina in oglas bolj ustrezen določenemu obiskovalcu

2 dni

millenniumhome.eu

Tk_tc

Zbira podatke o preferencah in vedenju obiskovalcev na spletnem mestu – uporablja se oblikovanje, tako da sta vsebina in oglaševanje ustreznejša za določenega obiskovalca

seja

Nadzor nad piškotki v brskalniku

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.

Izključitev piškotkov v spletnem brskalniku:

Preberite si več o piškotkih

11. Pravno obvestilo

11.1 Avtorske pravice

Spletna trgovina je last podjetja PE Millennium HOME, Millennium Travel d.o.o., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletni strani, so last ponudnikain njegovih poslovnih partnerjev. So predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja le tega.

11.2 Omejitev odgovornosti

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi začasnega nedelovanja spletne strani zaradi tehničnih težav in s tem spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Trgovec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da trgovec ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bo trgovec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila (glej točko 8).

Čeprav se trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. 

11.3 Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@millenniumhome.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

11.4 Izvensodno reševanje sporov

Glede na to, da ima Millennium HOME, Millennium Travel d.o.o, vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb,  skladno z določili Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

Podjetje Millennium HOME, Millennium Travel d.o.o. , kot ponudnik spletene trgovine na območju R. Sloveniji , skladno z določbami relevantne zakonodaje objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter sprememb Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

PE  Millennium HOME, Millennium Travel d.o.o.

Ime družbe:

Millennium Travel  d.o.o., Poslovna enota Millennium HOME

Naslov:

Kolarjeva ulica 12 a

Pošta in kraj:

1000 Ljubljana

Matična številka:

1702165

Davčna številka:

SI 21291047

IBAN:

SI56 0204 2009 0974 213, NLB

SWIFT:

LJBASI2X

Datum in podatki vpisa:

Družba je vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod številko 1/35826/00 z dne 19.03.2002

Osnovni kapital: 8.763,00 EURO

Telefon:

01 52 33 399 ( +386 1 52 333 99)

1. Splošni pogoji spletne trgovine MillenniumHOME

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Millennium HOME so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnikater poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

S spletno trgovino upravlja podjetje PE Millennium Home, Millennium Travel d.o.o., Kolarjeva ulica 12 a, 1000 Ljubljana, Slovenija, D.Š. SI 21291047, matična številka 1702165, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 Dostopnost informacij

V spletni prodajalni Millennium HOME se zavezujemo, da bodo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovljene informacije:

 • podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka, register in številka vpisa v register),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno z morebitnimi  poprodajnimi storitvami
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • informacije o cenah izdelkov, ali že vsebujejo davke in stroške dostave in druge dajatve
 • informacije o možnih načinih plačila;
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2. Cene in naročanje

2.1.Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih (EUR) in vsebujejo DDV.

Cene ne vsebujejo stroškov dostave, slednja je navedena v košarici oz. rubriki Pregled košarice.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Ponudba izdelkov velja dokler so izdelki prodajnega programa Millennium HOME na zalogi.

Pridržujemo si pravico do napak pri cenah v spletni trgovini www.millenniumhome.eu o čemer bomo kupca obvestili v 24 urah od oddaje naročila in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

2.2.Naročilo (velja za fizične osebe)

Naročanje poteka preko spletni strani MillenniumHOME 24 ur na dan, vse dni v letu. Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah.

Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno, če je izdelek ni na zalogi. V primeru, da artikla ni na zalogi prodajalec obvesti kupca o dobavnem roku.

Naročila sprejemamo tudi preko e-pošte info@millenniumhome.eu. Za naročila oddana po elektronski pošti je možen način plačila samo po ponudbi/predračunu.

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.

3.Načini plačila(velja za fizične osebe)

Ponudnik kupcu omogoča naslednji načini plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

 • Plačilo s kreditno kartico v spletni trgovini:

Plačilo s plačilnimi karticami poteka preko plačilnega sistema STRIPE© Stripe. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku podjetja, tako da je vaša varnost 100% zagotovljena. Vnos in preverjanje podatkov se vršijo izključno med uporabnikom kartice in banko. Trgovec nima nobenega vpogleda v podatke, ki se izmenjujejo. © Stripezagotavlja maksimalno varnost transakcije. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačevanje je mogoče z naslednjimi karticami: MasterCard, Visa, American Express, Discover, Diners, Google Pay, AliPay, Apple Pay,  Visa Checkout , WeChat

 • Plačilo po povzetju z gotovino ali kreditno kartico (velja samo za Slovenijo):

– Z gotovino ali kartico po povzetju: upoštevajte, da je plačilo z gotovino po povzetju je možno le v primeru, da je najvišji možni znesek za plačilo 500 €.

– Pri plačilu ob povzetju z gotovino ali kartico obračunamo dodatek v višini 2,00€

 • Plačilo s Paypal sistemom

– plačilo s kreditnimi karticami preko PayPal spletnega sistema, ki omogoča varno plačevanje s kreditnimi karticami (Mastercard, Visa, Maestro in American Express). Kupcu za uporabo kreditnih kartic ni potrebno ustvariti PayPal uporabniškega računa. Plačilni sistem PayPal velja za enega najbolj varnih plačilnih sistemov na svetu.

 • Plačilo po predračunu (e-banka, položnica, SWIFT številka…)

V primeru plačila blaga po predračunu je potrebno znesek računa nakazati na spodaj naveden bančni račun v roku 3 dni po prejemu potrditve naročila, nato pa se naročilo avtomatsko izbriše o čemer boste obveščeni na vaš elektronski naslov. Plačilo se šteje za opravljeno z dnem, ko je dal uporabnik nalog za plačilo banki ali drugi organizaciji za plačilni promet.  Naročeni izdelki  bodo poslani v najkrajšem možnem času.

V primeru plačila po predračunu se sklicujte na naslednje podatke:

PE Millennium HOME

Millennium Travel d.o.o.

Kolarjeva ulica 12 A, Ljubljana

1000 Ljubljana 

TRR: NLB, IBAN: SI56 0204 2009 0974 213, SWIFT: LJBASI2X

Pri izpolnjevanju naloga UPN v polje sklic najprej vnesite SI00, za tem pa številko vašega naročila (npr. SI00 100). V polju koda namena lahko izberete GDSV ali OTHR. Naročeni izdelki bodo odpravljeni takoj po prejetem plačilu. 

3.2. Način plačila in naročilo za pravne osebe

Naročila od pravnih oseb sprejemamo preko e-pošte info@millenniumhome.eu. Za naročila pravnih oseb je možen način plačila samo po ponudbi/predračunu.

Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

4.Način in strošek dostave ter morebitne dodatne stroški

Dostava pošiljk se izvršuje preko GLS in Pošte Slovenije. Ponudnik si pridržuje pravico samostojno izbrati dostavno službo, z namenom da bo s tem dostava izvedena bolj učinkovito.

Naročila, oddana do 12. ure bodo v primeru, da je naročeno blago na zalogi, odposlana praviloma še isti dan, vendar najkasneje v roku dveh delovnih dni. Naročila, oddana po 12. uri preidejo v obdelavo naslednji delovni dan.

Dostava naročenih izdelkov v Sloveniji poteka v delovnem tednu od ponedeljka do petka.Pri času dostave lahko pride do odstopanj, odvisno od načina plačila, dostavne službe in praznikov.

Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok od 15 do 60 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

V primeru izbire načina plačila z nakazilom na račun podjetja Millennium HOME, Millennium Travel  d.o.o. (po ponudbi/ predračunu) se lahko dostava zamakne, saj gre naročilo naprej v proces obdelave po prejemu plačila poponudbi/predračunu.Rok dostave izdelka začne teči po prejetju plačila.

Cene standardne dostave po Sloveniji:4,00 €

Pri nakupu nad 65,00 €  je dostava po Ljubljani brezplačna

Pri nakupu nad 150,00 € je dostava po Sloveniji  brezplačna

Dodatne stroški pri plačilu po povzetju: 2,00€.

Cene standardne dostave v tujino:

Država

Cena v € (z DDV )

         Čas dostave        

Hrvaška

8,00

2-4 dni

Avstrija, Nemčija, Luxembourg, Nizozemska,

Belgija

15,00

2-4 dni

Italija, Danska

19,00

2-4 dni

Madžarska, Francija, Litva, Češka, Slovaška

22,00

2-4 dni

Španija, Estonija, Latvija, Finska

28,00

3-5 dni

ZDA, Kanada

40,00

7-10 dni

Druge države

na povpraševanje

 

5.1 Postopek nakupa (velja za fizične osebe)

Registracija uporabnika (kupca) v spletni trgovini pri naročilu ni potrebna.
Nakup v spletni trgovini https://www.millenniumhome.eu  je sestavljen iz naslednjih tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe.

5.2. Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe

V postopku nakupa so kupcu na voljo naslednji tehnični koraki:

 • iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;
 • izbor izdelka za nakup;
 • razpoložljivost izdelka;
 • dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;
 • določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
 • pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom;
 • izbor načina plačila;
 • pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo

5.3. Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila

Pred oddajo naročila je kupcu prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka;
 • spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako spremenjene količine;
 • odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupitiiz nakupovalne košarice ter
 • pred potrditvijo naročila je kupcu prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težavspreminja izbrani način plačila terpregleduje in potrjuje posamezne spremembe naročila.

5.4.Postopek nakupa

Izberite izdelek, ki ga želite kupiti in izberite gumb “v košarico”. Desno zgoraj v nakupovalnem vozičku se izpiše količina in skupni znesek naročenih izdelkov. Če želite odstraniti določen izdelek, kliknite na »Košarica« ter izberite rdeče obarvan »X« za odstranitev izdelka iz košarice.

Postopek zaključevanja naročila sprožite s klikom na nakupovalni voziček ter gumbom “Na blagajno”.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Po oddanem naročilu, na e-mail prejmete povzetek naročenih izdelkov. Poslano naročilo lahko kupec prekliče v roku ene ure po oddanem naročilu. Po preteku predpisanega časa preklic naročila ni možen. Vse nastale stroške po preteku veljavnega časa preklica krije kupec.

5.5. Kupoprodajna pogodba

Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.Skladno z zakonodajo kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena v trenutku, ko je ponudnik PE Millennium HOME, Millennium Travel d.o.o. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila).Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako ponudnika kot za kupca.Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

5.6. Postopek nakupa za pravne osebe

Naročila od pravnih oseb sprejemamo preko e-pošte info@millenniumhome.eu. Za naročila pravnih oseb je možen način plačila samo po ponudbi/predračunu.

Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

6. Izdaja računa

Račun za vaše naročilo boste prejeli po e-mail, ali skupaj z izdelkom v pošiljki.

Kupec prejme račun za vsako ločeno naročilo ali ločeno odpremo znotraj naročila posebej.

Na računu so razčlenjeni cena, davek in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 8 delovnih dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

7. Pravica do odstopa od naročila in vračilo

Kupec, fizična oseba (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Za odstop od naročila je potrebno izpolniti Obrazec  za vračilo: https://millenniumhome.eu/wp-content/uploads/2020/12/OBRAZEC-ZA-VRACILO.doc in ga poslati na elektronski naslov info@millenniumhome.eu ali s priporočeno pisno pošiljko na naš naslov: PE Millennium Home, Millennium Travel d.o.o., Kolarjeva ulica 12 a, 1000 Ljubljana.

V primeru odstopa od naročila mora kupec prejeto blago nemudoma ali najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti po pošti. Ob vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (pošiljanje). Pošiljanje obračunava po ceniku dostavne službe. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od tedaj, ko bo ponudnik prevzel vrnjeno blago. Prejeto plačilo se kupcu vrne na TRR račun kupca, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

8. Reklamacije

Reklamacije bodo upoštevane, v kolikor ponudnik ni spoštoval dogovora pri naročilu (ni dostavil naročenega izdelka ali pa je poslal poškodovane ali napačne izdelke,v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Ponudnik se zavezuje, da bo navedene napake odpravil v najkrajšem možnem času. 

Za reklamacijo je potrebno izpolniti Obrazec  za reklamacijo: https://millenniumhome.eu/wp-content/uploads/2020/12/OBRAZEC-ZA-REKLAMACIJO-BLAGA-MILLENNIUM.docx ga poslati nam na elektronski naslov info@millenniumhome.euali s priporočeno pisno pošiljko na naš naslov: PE Millennium Home, Millennium Travel d.o.o., Kolarjeva ulica 12 a, 1000 Ljubljana.

Pridržujemo si pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • če ni priloženega računa,
 • če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži,
 • če je kupec z izdelkom ravnal nepravilno, negospodarno ter malomarno,
 • če je uporabnik blago neomejeno uporabljal do odstopa od pogodbe.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Kupec je dolžan preveriti vsebino pošiljke pri prevzemu.

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije oz GLS. Skupaj s Pošto Slovenije oz. GLS bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

9. Varnost

Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 256-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega računalnika zustrezno programsko in protivirusno zaščito.

10.Varovanje osebnih podatkov in piškotki

Vse naše spletne aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC in TreatyConventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskem poslovanju na trgu itd.).Kakršnekoli podatki, ki jih ponudnik PE Millennium HOME pridobi na kakršenkoli način preko spletnega mesta, so namenjeni izključno za poslovno rabo ponudnika in jih kot slednje tudi varuje v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR; od datuma začetka njene veljavnosti, ki je 25.5.2018) in Obligacijskim zakonikom

General Data ProtectionRegulation (GDPR)
Uredba o varstvu osebnih podatkov

Vsi osebni podatki uporabnika naše spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Vnos osebnih ali drugih podatkov (elektronskega naslova, imen, naslova in drugih osebnih podatkov), je njihova navedba s strani kupca izrecno prostovoljna.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila.

Roki hrambe osebnih podatkov

Ponudnik Millennium HOME, Millennium Travel d.o.o. se obvezuje da bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica.

Ob začetku uporabniške seje, ki se začne ob prijavi ali dodajanju izdelka v košarico, se za varnostne namene k seji v podatkovno bazo zapiše tudi IP naslov uporabnika. Ti podatki seje se hranijo do 2 uri. Po 2 urah se neaktivne seje samodejno brišejo. Dodatno se uporabnikov IP naslov za varnostne namene zapiše tudi v strežniške dnevnike. Tam ostane največ 2 meseca. Po 2. mesecih se dnevniki samodejno izbrišejo.

Osebne podatke tako obdeluje do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom. V slednjih primerih Millennium Travel d.o.o. podatke hrani v skladu z zakonsko zapovedjo.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Večino strani v spletni trgovini se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixeltags«), standardnih orodij v spletni industriji.

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Ko vstopite na naše spletišče, se informacije o vas (datum, čas, stran) shranijo na našem strežniku. To so izključno statistični podatki. Ti podatki se uporabljajo samo v anonimni obliki za potrebe statistike Googlove analitike obiskanosti spletnih strani.

Če nam pošljete elektronsko pošto preko osebnega poštnega odjemalca (npr. Outloook, Gmail, Hotmail itd.) ali kontaktnega obrazca na naši spletni strani, se vaš elektronski naslov in vaši osebni podatki, ki nam jih ob tem zaupate, uporabljajo samo za individualno korespondenco.

Piškotki se na podlagi vašega soglasja (člen 6(1)(a) Splošne uredbe EU o varstvu podatkov) shranijo v tržne namene. Ti piškotki so torej nastavljeni le, če uporabnik privoli v shrambo tako, da na spletni strani potrdi obvestilo o piškotkih.

Katere piškotke uporablja naša trgovina:

 1. Nujni piškotki – so nujno potrebni za normalno delovanje spletne strani.Omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po straneh in dostop do varnih delov spletnega mesta. Piškotki trajajo le do konca seje in zaprtja brskalnika.
 2. Analitični piškotki (Statistični)- piškotki nam omogočajo spremljanje statistike obiska spletne trgovine, kar nam omogoči, da izboljšujemo in posodabljamo vsebine in vam omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.
 1. Trženjski piškotki  – se uporabljajo za sledenje obiskovalcem na spletnih straneh. Namen je prikazati oglase, ki so ustrezni in privlačni za posameznega uporabnika ter s tem bolj dragoceni za založnike in oglaševalce tretjih oseb.S tovrstnimi piškotki nam dovoljujete, da omogočimo delovanje vtičnikov socialnih omrežij Facebook, Google in drugih, oziroma nam dovoljujete raziskovanje vaše uporabe naših spletnih mest oziroma vašega siceršnjega brskanja po spletu.

1)      Nujni piškotki

Piškotek

Ime

Funkcija

Iztek veljavnosti

Stripemillenniumhome.eu

stripe_mid

__stripe_sid

q.stripe.com

_mid. Plačilni posrednik

Piškotek je potreben za transakcije s kreditnimi karticami na spletni strani. Storitev ponuja Strip e.com, ki omogoča spletne transakcije brez shranjevanja katere koli oblike kreditne kartice

1 ura

 seja

millenniumhome.euWoocommerce

 

_cart_hash

wc_fragments_#

_items_in_cart

wp_woocommerce_session_#

 Košarica. Ponudnik

Seja

2 dni

2)      Analitični piškotki (Statistični)

Piškotek

Ime

Funkcija

Iztek veljavnosti

Storitve Google Analytics

_ga
_gat
_gid

Tukaj lahko preverite politiko zasebnosti pri Google-u.
_ga in _gid: Piškotka se uporabljata za razlikovanje med uporabniki in sejami.

_gat: Piškotek se uporablja za upravljanje in nadzor nad številom poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku.

_ga / 2 leti
_gat / 1 min
_gid /24ur

millenniumhome.eu

pll_language

Ta piškotek se uporablja za določitev želenega jezika obiskovalca in, če je mogoče, ustrezno nastavi jezik na spletnem mestu.

1 leto

millenniumhome.eu

Tk_ai

Ta piškotek registrira podatke o vedenju obiskovalcev na spletnem mestu. Ta se uporablja za termično analizo in optimizacijo spletnih strani

5 let

millenniumhome.eu

tk_qs

Registrira podatke o vedenju obiskovalcev na spletnem mestu. Ta se uporablja za interno analizo in optimizacijo spletnih strani.

1 dan

3)      Trženjski piškotki in piškotki tretjih oseb

Piškotek

Ime

Funkcija

Iztek veljavnosti

accounts.google.com

_Host-GAPS

 

1 dan

millenniumhome.eu

tk_lr

Ta piškotek zbira podatke o preferencah in vedenju obiskovalcev na spletnem mestu – uporablja se, zato je vsebina in oglas bolj ustrezen določenemu obiskovalcu.

1 leto

millenniumhome.eu

Tk­_or

Zbira podatke o preferencah in vedenju obiskovalcev na spletnem mestu – uporablja se oblikovanje, tako da je vsebina in oglaševanje ustreznejše za določenega obiskovalca

5 let

millenniumhome.eu

tk_r3d

Zbira podatke o preferencah in vedenju obiskovalcev na spletnem mestu – uporablja se, zato je vsebina in oglas bolj ustrezen določenemu obiskovalcu

2 dni

millenniumhome.eu

Tk_tc

Zbira podatke o preferencah in vedenju obiskovalcev na spletnem mestu – uporablja se oblikovanje, tako da sta vsebina in oglaševanje ustreznejša za določenega obiskovalca

seja

Nadzor nad piškotki v brskalniku

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.

Izključitev piškotkov v spletnem brskalniku:

Preberite si več o piškotkih

11. Pravno obvestilo

11.1 Avtorske pravice

Spletna trgovina je last podjetja PE Millennium HOME, Millennium Travel d.o.o., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletni strani, so last ponudnikain njegovih poslovnih partnerjev. So predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja le tega.

11.2 Omejitev odgovornosti

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi začasnega nedelovanja spletne strani zaradi tehničnih težav in s tem spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Trgovec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da trgovec ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bo trgovec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila (glej točko 8).

Čeprav se trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. 

11.3 Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@millenniumhome.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

11.4 Izvensodno reševanje sporov

Glede na to, da ima Millennium HOME, Millennium Travel d.o.o, vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb,  skladno z določili Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

Podjetje Millennium HOME, Millennium Travel d.o.o. , kot ponudnik spletene trgovine na območju R. Sloveniji , skladno z določbami relevantne zakonodaje objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter sprememb Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Scroll to Top

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje najboljše izkušnje na naši spletni strani. O piškotkih, ki jih uporabljamo, lahko izveste več ali jih izklopite. Preberi več

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje najboljše izkušnje na naši spletni strani. O piškotkih, ki jih uporabljamo, lahko izveste več ali jih izklopite. Preberi več